Wie ben ik?


Mijn naam is Jeroen van den Biggelaar. Toen ik 10 jaar oud was ben ik begonnen op de muziekschool in Venlo bij Fons van Erp. We speelden zowel klassieke muziek als popmuziek.
Toen ik 16 jaar oud was kreeg ik mijn eerste elektrische gitaar. De eerste stappen in een band en op het podium werden gezet.

Ik heb daarna de opleiding klassiek gitaar en schoolmuziek gevolgd op het conservatorium in Maastricht. Daarnaast ben ik in bandjes altijd zelf bezig geweest met bijvoorbeeld Simon and Garfunkel , Dire Straits, Led Zeppelin, Jimi Hendrix en Steve Vai.

 Door opnames van Al Di Meola, John McLaughlin en Paco de Lucia (Friday night live in San Fransisco) ben ik geïnteresseerd geraakt in jazz. Ik heb een privé opleiding (DJAM) in Amsterdam gevolgd voor jazz muziek en kwam de muziek van Django Reinhardt tegen. Toen heb ik les genomen van Fapy Lafertin in de stijl van Django. En ben daardoor 10 jaar geleden de gypsy jazz formatie L’esprit du swing begonnen waar we regelmatig mee optreden.
Op dit moment speel ik in een blues/rock trio (vorig jaar opgestart) met eigen werk en ook nog steeds in de gypsy jazz formatie.

Door de jaren heen heb ik in cover-, blues-, country-, jazz-, metall- en eigen werk bands gespeeld. Waar ik vaak zowel gitaar als zang voor mijn rekening nam, en een enkele keer ook basgitaar. In het covercircuit van Duitsland en Nederland heb ik 6 jaar professioneel muziek gemaakt.
Na deze tijd heb ik met veel plezier mijn eerste stappen in het lesgeven genomen. Inmiddels geef ik alweer 10 jaar gitaarles.

Ik heb, altijd met veel passie, verschillende stijlen muziek gespeeld. Bij het lesgeven kun je met allerlei stijlen in aanraking komen zowel op de akoestische- als de elektrische gitaar. Dus heb ik een grote flexibiliteit ontwikkeld en veel kennis in diverse stijlen.

Back to top